Inschrijven
Nieuws

Nieuwsbrief – september 2019

Je hoort het steeds vaker

Ouderen zijn het slachtoffer geworden van criminelen. Ze maken gebruik van de kwetsbaarheid van deze groep en slaan vervolgens harteloos hun slag om zichzelf te verrijken. Het gevaar dat ook u en ik hiervan het slachtoffer kunnen worden, is niet ondenkbaar. Wat kunnen we er tegen doen?
Ik heb een paar tips voor u op een rijtje gezet:

  •  Wees voorzichtig: open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting.
  •  Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt. Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en
    bel naar de instantie om hun verzoek te controleren. 
  • Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar. Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart.
  • Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Er zijn verhalen bekend van kinderen die vragen of iemand wil meewerken aan een werkstuk en er vervolgens vandoor gaan met geld en sieraden. U kunt vragen terug te komen als u niet alleen thuis bent.

Ik wens ons een mooi en veilig najaar toe en u weet het, een gewaarschuwd mens telt voor twee. In onze volgende nieuwsbrief vraag ik uw aandacht voor de criminaliteit via het Internet.
Charles van de Langerijt (voorzitter)

De ouderenadviseur schrijft …Zorg Verzekerings Wet (ZVW)

Zelfstandig wonende, niet alleen ouderen, kunnen vanwege een handicap of gezondheidsbeperking te maken hebben/krijgen met problemen rondom de persoonlijke verzorging en/of medische zorg. Hierbij kunnen we denken aan het aan-/uittrekken van steunkousen, hulp bij het wassen/ douchen, aan- en uitkleden, uitzetten en toedienden van medicatie of wondzorg. Evenals terminale zorg aan huis. Ook individuele begeleiding in het omgaan met de handicap of ziekte. De thuiszorgmedewerker (de wijkzuster van destijds) ondersteunt hierbij. Afhankelijk van de noodzaak (indicatie) kan zorg op meerdere momenten per dag geboden moeten worden, ook ‘s avonds, in het weekend en soms ‘s nachts.
De Zorgverzekeraar is verantwoordelijk voor de uitvoering en financiering van deze vorm van thuiszorg. Hieraan zijn voor de cliënt geen directe kosten verbonden. De thuiszorg wordt vergoed uit de basis-zorgverzekering. Het verplichte eigen risico (voor 2019 vastgesteld op een bedrag van: € 385,00 per persoon) wordt hiervoor niet opgesoupeerd.
Ton Smeets, Ouderenadviseur KBO

Noteer dit alvast maar in uw agenda:

  • 18 september : Workshop Pompoen
  • 18 september : Start KBO rik-concours.
  • 05 oktober : Vrijwilligersbijeenkomst in ‘t Slot. Meer info volgt nog.
  • 13 december : Vindt onze jaarlijkse Kerst-Inn plaats.

Repair Café Eindhoven

Maandelijks houden wij een Repair Café in ’t Slot aan het Kastelenplein. Voor deze maand is dat op zaterdag 21 september. U bent dan met uw reparaties van harte welkom vanaf 13.00 tot 16.00 uur.

Kunt u rikken? Rik dan met ons mee !!
In de aanloop naar Kerstmis gaan we vanaf 18 september op woensdagmiddag in het KWC een rikconcours organiseren. De looptijd ervan bedraagt 10 weken. (op de inloopmiddagen met kienen vervalt het rikken). Om mee te doen voor de prijzen dient u minimaal 7 keer te hebben meegedaan. Voor het concours worden er 20 potjes gerikt (met een vijfde man worden dat er 25). Het reglement, de puntentelling en de verzamellijsten liggen op de tafels. De prijsuitreiking is op woensdag 18 december in het Kerkwijk Centrum.

Hij is er weer ……
De Gerarduskalender 2020. Een stukje nostalgie met elke dag een spreuk aan de voorkant en op de achterkant een mopje, raadseltje, gedicht of een informatief artikeltje. Het geeft u spirit en laat u glimlachend weer een start van een nieuwe dag maken. U kunt deze mooie kalender kopen op ons Kerkwijk Centrum. De kosten bedragen € 7,40 per stuk. Leuk om aan iemand cadeau te geven en ook fijn om te krijgen. Je maakt er een mens gewoon blij mee !!

Onze wekelijkse inloopmiddagen:
Voor een gezellig samenzijn, met leuke gezelschap- en kaartspelletjes, bent u van harte welkom in:
’t Slot Kastelenplein : iedere vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur.
KWC Hoogstraat 297: iedere woensdag van 13.30 tot 16.30 uur. ( 1e woensdag v.d. maand kienen)
Nieuwe activiteit: Elke 3e woensdag v.d. maand houden we tijdens de inloop in het KWC ook een
workshop. Deze maand is dat op 18 september. We gaan dan met een pompoen een herfst-stukje
maken. Je moet hiervoor wel zelf een bordje of een schaaltje meebrengen.
De kosten bedragen € 1,50 per gemaakt herfststukje.

Belangrijke contacten voor u bij onze KBO:

Lief en leed: Jeanne Hollemans. Tel: 06 – 819 345 78 E-mail: jeanne_hollemans@hotmail.com
Voorzitter: Charles van de Langerijt. Tel: 040 – 251 73 09 E-mail: c.langerijt@planet.nl

Secretariaat: Ton Smeets. Tel: 040 – 252 67 89 E-mail: amc.smeets@outlook.com
Penningmeester: Linda v.d. Berg. Tel: 06 – 559 167 11 E-mail: kbog.o.penningmeester@gmail.com
Coördinator ‘ONS’: Frans Mertens. Tel: 06 – 826 782 00 E-mail: frans.mertens@ziggo.nl

Kijk ook eens op onze website: www.kbogestelseontginning.nl
Bankrekening: NL30 ABNA 0488 7105 61 t.n.v. KBO

', '
' ); ?>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *