Inschrijven
Nieuws

Nieuwsbrief – oktober 2023

Beste mensen
We hebben de draad weer opgepakt en al onze activiteiten draaien weer op volle toeren. Zoals gebruikelijk zijn we de tweede helft van het jaar gestart met een geweldige barbecue. Het was een geslaagde middag en dat kwam mede door de grote opkomst en niet te vergeten inzet van de vrijwilligers die dit georganiseerd hebben. Vanaf deze plaats wil ik hen van harte hiervoor bedanken in de hoop dat we volgend jaar wederom een beroep op ze kunnen doen. Voor de komende tijd staan er, mede ook in het kader van ons 40 jarig bestaan, enkele leuke activiteiten op ons programma. Daarover meer in deze nieuwsbrief. Ik wens ons allen weer een mooie en vooral gezellige periode toe.

Charles van de Langerijt, voorzitter.

Verkeerskennis opfrissen
Al van jongs af aan neem je elke dag deel aan het verkeer. Je hebt al jarenlang je rijbewijs en je hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd. Kortom: je hebt veel verkeerservaring. Maar, wanneer heb je je voor het laatst verdiept in de verkeersregels en jouw verkeersgedrag? Voor veel mensen is dat al lang geleden. Met de VVN Opfriscursus Auto helpt Veilig Verkeer Nederland je hierbij. In samenwerking van de gemeente Eindhoven en de lokale seniorenverenigingen organiseert VVN een opfriscursus. Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van maximaal twee uur. Samen met maximaal 15 andere deelnemers fris je je verkeerskennis op. In een ontspannen sfeer geeft de trainer antwoord op al je verkeersvragen. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op je rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Een mooie manier om je verkeerskennis op te frissen en inzicht te krijgen in je eigen verkeersgedrag.
Deze 2-daagse VVN Opfriscursussen Auto worden gegeven op:

  • de vrijdagen 27 oktober en 3 november 2023, van 09.30 – 11.30 uur in Eindhoven Noord en
  • de woensdagdagen 8 en 15 november 2023, van 9.30 -11.30 uur in Eindhoven Oost.
    Je wordt op beide dagen van de 2-daagse cursus verwacht.
    Ben je boven de 50, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Eindhoven en is dit iets voor jou? Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang voor één van deze opfriscursussen aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren vvn.nl/opfriscursuseindhoven of 088 – 524 8850

Deelname is gratis. Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.

Ton Smeets, Ouderenadviseur/ Clientondersteuner KBO-Eindhoven amc.smeets@outlook.com

We zetten onze vrijwilligers in het zonnetje !!
Op zaterdag 28 oktober houden we onze jaarlijkse bijeenkomst voor onze vrijwilligers en hun partners. Zonder vrijwilligers kun je als vereniging niets en daarom willen we op deze wijze onze dankbaarheid tonen dat ze zich belangeloos voor onze vereniging inzetten. Iedere vrijwilliger ontvangt hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Vanaf deze plaats hartelijk dank voor jullie inzet.

Op de wekelijkse inloop, op woensdagmiddag in het KWC en op vrijdagmiddag in ’t Slot, bent u van harte welkom. De 1e woensdag van de maand wordt er in het KWC gekiend en op de 3e woensdag is er een workshop gepland en dat is deze keer op 18 oktober. Thema: Laat je verrassen. De kosten bedragen 1 euro.

 We willen de inloopmiddag in het KWC extra promoten. Dat doen we vanaf oktober op de tweede woensdag van de maand gaan we op jacht naar het slimste lid van onze KBO. Jij doet toch ook mee? De bekendmaking hiervan vindt plaats tijdens de Kerst INN op 15 december. Op de vierde woensdag gaan we kaarten. Rikken en jokeren voor leuke prijzen.

ZET DEZE DATA VAST IN UW AGENDA
Wat betreft het reisje naar Oberhausen geldt dat dit alleen mogelijk is voor leden en gastleden. De kosten bedragen: € 15,00 p.p. Dit is inclusief de busreis en het avondeten. Aan de dag zelf kunt u naar eigen behoeften invulling geven en de kosten daarvan zijn dan ook voor uzelf.
28 okt. Vrijwilligersavond Zalencentrum
01 dec. St. Nicolaasmiddag ‘t Slot
09 dec. Reisje naar Oberhausen

15 dec. Onze jaarlijkse Kerst Inn

De inschrijfformulieren en verdere info treft u aan in de ONS, die eind oktober verschijnt.

Belangrijke contacten voor u bij onze KBO:
Voorzitter: Charles v.d. Langerijt. Tel: 040 – 251 73 09 E-mail: c.langerijt@planet.nl
Bestuurslid: Jan Vlemmix Tel: 040 – 252 74 91 E-mail: jenbvlemmix@gmail.com

Secretariaat: Jan Sek Tel: 06 – 106 565 13 E-mail: j.sek@chello.nl
Pen.meester: Linda v.d. Berg. Tel: 06 – 559 167 11 E-mail: kbog.o.penningmeester@gmail.com

Ledenadministratie: Frans Mertens Tel: 040 – 252 26 78 E-mail: frans.mertens@ziggo.nl

bestuurslid: Petra Pluijm.

Lief en Leed / Bezorging ONS  Tel: 06 – 502 677 75 E-mail: p.pluijm@ziggo.nl
Bankrekening: NL30 ABNA 0488 7105 61 t.n.v. KBO


40 JARIG BESTAAN
KBO GESTELSE ONTGINNING

', '
' ); ?>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *