Inschrijven
Nieuws

Nieuwsbrief – augustus 2022

Zomertijd !!
Het zouden de mooiste maanden van het jaar moeten zijn, maar voor velen van ons is het geen prettige tijd. We voelen ons wat sneller alleen, nu veel mensen om ons heen op vakantie zijn. Daarnaast hebben we ook nog steeds te maken met het coronavirus, waar we nog te weinig grip op hebben. We zullen daarom, nog meer als anders, naar elkaar om moeten kijken en daar waar het in ons vermogen ligt wat extra aandacht aan onze medemens moeten schenken om elkaar zo door deze periode heen te helpen. Ik wens u de kracht toe om dat te doen. U maakt dan voor anderen en voor uzelf van deze soms zo moeilijke tijd een hartverwarmende zomertijd…
Charles van de Langerijt, voorzitter.

Het leven heeft veel te bieden na de pensioendatum
Is het glas half vol of half leeg?

We worden steeds ouder. Dat is goed nieuws, gezondheid is belangrijk, maar velen van ons moeten leven met steeds een kwaaltje erbij. Dat blijkt doorgaans geen beperkingen te geven in het geluksgevoel, blijkt uit gerontologisch onderzoek (gerontologie is de wetenschap van het ouder worden). De gezondheidszorg is in Nederland toegankelijk en van goede kwaliteit. Zelf kunnen we veel doen om het lichaam mobiel te houden en de geest scherp.
Blijf bewegen; bewegen is goed voor lijf en geest. Als je weinig beweegt verlies je spierkracht, de spieren worden stijver en minder sterk. Bewegen is goed voor de bloedcirculatie, het uithoudingsvermogen en het slaapritme. Probeer te blijven lopen en fietsen, de trap nemen i.p.v. de lift. Sporten op een lager tempo is ook belangrijk.
Sociale contacten zijn heel belangrijk. Het is goed om plezierige en minder plezierige ervaringen met anderen te delen. Alleen zijn hoeft niet te betekenen dat je eenzaam bent. Eenzaam ben je als je je gevoelens niet kunt delen. Samen naar het museum, bioscoop of stedentrip. Of lid worden van een vereniging waar je nieuwe mensen ontmoet.
Zorgen voor een ander is gezond. Het afweersysteem wordt er beter van. Bovendien geeft het structuur aan het leven. Denk aan vrijwilligerswerk, oppassen op de kleinkinderen of iets leuks gaan doen met iemand die daar hulp bij nodig heeft.
Eet gezond en drink matig; we weten het, eten zonder te veel vetten en suikers is gezond. Een gebakje of een glas wijn op zijn tijd kan best, maar overmaat schaadt. Bewerkt voedsel is minder gezond, het is vaak te zout, dat geldt ook voor kant-en-klare maaltijden die je in de magnetron verwarmt. Verse groenten, vette vis, peulvruchten, zaden en noten hebben de voorkeur.
Blijf eigenwijs; Weet wat je wilt. Laat mensen niet over je grenzen gaan. Heb vertrouwen in jezelf. Je mening uiten is belangrijk. Je kunt het onmogelijk met iedereen eens zijn. En vergeet vooral niet: “wijsheid komt met de jaren”.
Ton Smeets, Ouderenadviseur KBO-Eindhoven

Nadere informatie over de activiteiten treft u aan in de bijgevoegde extra nieuwsbrief !!
Gelet op de huidige stand van zaken betreffende onze activiteiten hebben wij gemeend om deze middels de bijgevoegde extra nieuwsbrief onder uw aandacht te brengen. U weet het als geen ander dat niets in het leven gebaseerd is op zekerheid en dat is ook het geval met onze activiteiten.
We proberen u zo goed en snel als dat mogelijk is, over eventuele veranderingen te informeren. We doen dat dan via de mail en vervolgens kunt u de informatie ook nog lezen op onze website.


Activiteiten in ’t Slot en in het KWC Gestel
In de extra Nieuwsbrief, die u ook in deze ONS aantreft worden onze activiteiten die de KBO in deze twee locaties organiseert nog eens speciaal onder uw aandacht gebracht.

Wij krijgen een vacature in ons bestuur !!
Gelet op het feit dat er nu al bekend is dat er een vacature in het
bestuur gaat ontstaan, doen wij voor de invulling daarvan een
dringend beroep op onze leden. Het betreft de functie van secretaris.
Voelt u zich geroepen om invulling te geven aan deze bestuursfunctie
of wilt u wat meer informatie hierover? Neem dan contact op met
onze voorzitter. Hij zal u hier graag verder over informeren…!!


Spaanse les voor beginners !!
In september willen we, bij voldoende deelname, starten met de Spaanse cursus voor beginners. Deze cursus wordt op donderdagmiddag gegeven in het Kerkwijk Centrum aan de Hoogstraat 297 in Eindhoven. Voor verdere informatie kunt u via de mail contact opnemen met onze voorzitter: c.langerijt@planet.nl. U kunt zich ook via dat mail adres aanmelden. De mensen die zich al hadden aangemeld krijgen hierover nog persoonlijk een e-mail. Van harte aanbevolen.

Belangrijke contacten voor u bij onze KBO:
Voorzitter: Charles v.d. Langerijt. Tel: 040 – 251 73 09 E-mail: c.langerijt@planet.nl
Secretariaat: Jan Sek Tel: 06 – 106 565 13 E-mail: j.sek@chello.nl
Pen.meester: Linda v.d. Berg. Tel: 06 – 559 167 11 E-mail: kbog.o.penningmeester@gmail.com

Ledenadm.: Frans Mertens Tel: 040 – 252 26 78 E-mail: frans.mertens@ziggo.nl

Bestuurslid: Jan Vlemmix Tel: 040 – 252 74 91 E-mail: jenbvlemmix@gmail.com

Lief en Leed / Bezorging ONS en bestuurslid: Petra Pluijm. Tel: 06 – 502 677 75 E-mail: p.pluijm@ziggo.nl
Bankrekening: NL30 ABNA 0488 7105 61 t.n.v. KBO

Kijk ook eens op onze website: www.kbogestelseontginning.nl
of op de site van ’t Slot: www.slotkastelenplein.nl

', '
' ); ?>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *