Inschrijven
Nieuws

Nieuwsbrief – augustus 2020

Vakantietijd in een periode waarin het Coronavirus nog onder ons is. De wijken lopen niet massaal leeg, net zoals in voorgaande jaren. Heel wat mensen blijven in deze periode in ons eigen land om hier van hun vakantie te genieten. Dat geldt ook voor een aantal van onze familieleden en kennissen. We voelen ons daardoor niet zo eenzaam en verlaten. Zo zie je maar weer dat ook een nadeel, weer een voordeel heeft. Wat betreft het virusgebeuren moeten we toch goed op ons zelf passen en de adviezen van de overheid opvolgen. Er zijn altijd mensen die er een loopje mee nemen, maar zolang er nog geen vaccin is moeten we waakzaam zijn. Ik wens u allen een mooie zomer toe. Geniet zoveel als mogelijk, maar pas goed op uzelf en blijf gezond!


Charles van de Langerijt, voorzitter.

De ouderenadviseur schrijft…
Onafhankelijke gratis hulp bij lastige vragen. Vrijdagochtend 11.00 uur een huisbezoek met een echtpaar naar aanleiding van een vraag voor huishoudelijke ondersteuning. Een kopje koffie wordt ingeschonken en het echtpaar begint te praten over hun situatie. Meneer heeft veel zorg nodig. Hij is geheel afhankelijk van zijn vrouw, die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voor hem klaar staat, of eigenlijk klaar moet staan.
Thuiszorg komt ’s ochtends voor het douchen en aankleden, verder willen ze het liefst alles in eigen hand houden. Klagen doen ze niet, maar als ik verder vraag blijkt dat mevrouw niet die fitte dame op leeftijd is die ze zichzelf voordoet. Het voeren van het huishouden gaat eigenlijk niet meer, al wil ze het niet toegeven.
Meegesleept door het verhaal besef ik dat ik hier niet alleen ben om gezellig een kopje koffie te drinken. Al pratend en doorvragend komen naast huishoudelijke zorg, mantelzorgondersteuning, respijtzorg en vervoersvoorzieningen aanbod. Dit zijn allemaal Wmo- voorzieningen waarvoor het echtpaar mogelijk in aanmerking kan komen. We maken telefonisch een afspraak met de generalist van WijEindhoven. Het echtpaar vindt het prettig dat ik ook bij dat gesprek, over twee weken, aanwezig ben.
In gesprekken van bovenstaande aard kan de cliëntondersteuner het echtpaar met raad en daad bijstaan. Het vinden van passende zorg en ondersteuning kan ingewikkeld zijn. Cliëntondersteuners zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving rondom de zorg en beschikken over veel kennis van het aanbod in zorg en ondersteuning en weten de weg hiernaartoe. Cliëntondersteuners verlenen zelf geen zorg, werken kosteloos en onafhankelijk. Zij staan los van zorgorganisaties. Hebt u een vraag, schroom dan niet om hulp in te roepen. Binnen KBO-Eindhoven werken ervaren cliëntondersteuners, die u graag van dienst zijn.


Ton Smeets, Ouderenadviseur en Cliëntondersteuner KBO-Eindhoven


Noteer dit, onder voorbehoud, maar alvast in uw agenda:
 September/oktober : Uitgestelde dagtocht. (meer info volgt eind augustus)
 05 september *) : Gezamenlijk barbecue festijn.
 03 oktober *) : Vrijwilligersbijeenkomst.
 18 december : Vindt onze jaarlijkse Kerst-Inn plaats in ’t Witven.
*) deze activiteit vindt plaats in het Zalencentrum naast de Lambertuskerk, Hoogstraat.

We gaan toch nog barbecueën deze zomer !!
U treft in deze uitgave van het maandblad ONS ook de uitnodiging aan voor onze jaarlijkse barbecue. Wij houden ons aan de Coronaregels en uiteraard een onderlinge veilige afstand. U dient zich wel tijdig voor dit festijn op te geven. Zie hiervoor de bijgesloten uitnodiging.


Wij zoeken nog een bezorger voor ons maandelijks blad ONS.
Maandelijks verschijnt het blad ONS. De bezorging hiervan gebeurt door een groot aantal vrijwilligers. Onlangs is er in de groep bezorgers, door verloop, een vacature ontstaan. Voor de route in de Bennekel zijn wij dan ook dringend op zoek naar een serieuze bezorger die maandelijks de ONS op vaste adressen in de brievenbussen stopt. Ben jij de persoon die we zoeken of wil je meer informatie? Neem dan even contact op met Petra Pluijm. Haar telefoonnummer vindt u onderaan op deze pagina!!


KBO activiteiten en onze wekelijkse inloopmiddagen:
De inloopmiddag in ’t Slot op vrijdag gaat weer wekelijks door. Het voordeel is dat dit gebeuren hoofdzakelijk buiten plaats vindt. De inloopmiddagen op woensdag in het KWC aan de Hoogstraat zijn nog niet opgestart. Wat betreft alle overige activiteiten, vragen wij u vriendelijk om hierover contact op te nemen met de activiteitenbegeleider van de betreffende activiteit. Deze kan u precies de actuele stand van zaken erover vertellen. U hebt dan de juiste informatie uit de eerste hand. Dit voorkomt onnodige vragen !!

Repair Café Eindhoven
Maandelijks wordt er een Repair Café gehouden in ’t Slot, echter in de maand augustus is het Repair Café afgelast. In onze nieuwsbrief van september vertellen we of en hoe we hiermee in het vervolg van 2020 doorgaan.

Belangrijke contacten voor u bij onze KBO

Voorzitter: Charles v.d. Langerijt. Tel: 040 – 251 73 09 E-mail: c.langerijt@planet.nl
Secretariaat: Ton Smeets. Tel: 040 – 252 67 89 E-mail:amc.smeets@outlook.com
Pen.meester: Linda v.d. Berg. Tel: 06 – 559 167 11 E-mail: kbog.o.penningmeester@gmail.com

Bestuurslid: Frans Mertens Tel: 040 – 252 26 78 E-mail: frans.mertens@ziggo.nl
Bestuurslid: Jan Sek Tel: 06 – 106 565 13 E-mail: j.sek@chello.nl

Blad ‘ONS’: Petra Pluijm. Tel: 06 – 502 677 75 E-mail: p.pluijm@ziggo.nl
Petra Pluijm is ook de contactpersoon voor ‘Lief en Leed’ en de bezorging van het maandblad ‘ONS’.
Kijk ook eens op onze website: www.kbogestelseontginning.nl


Bankrekening: NL30 ABNA 0488 7105 61 t.n.v. KBO

', '
' ); ?>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *